10 Haziran 2009 Çarşamba

İkroştan Haberler...

Bugün İkroşun 2 yaş Hepatit A aşısını yaptırdım.
Maşallah benim prensesime aşı vurulurken hiiç ağlamadı. Şaştım kaldım valla.
Muayene masasına yatırdım bacağını açacaktım içimden şimdi basacak çığlığı diye geçiriyordum ki kendi kendine açtı bacağını.
Birazdan aşı vurulurken yıkar ama ortalığı diye düşündüm ve bir taraftanda iğnenin o narin bacaklarına girdiğini görmüyeyim diye gözümü kapattım bekliyorum tık yok. Alla alla noldu vurmadımı acaba hemşire diye düşünüp gözümü açtım bi baktım ki hemşirenin işi bitmiş, İkroşum yüzünü çok hafif buruşturdu okadar. Sonra gülerek" bittii" dedi kalktı.
Kuzu yaa büyümüş benim minnoşum.
Ha bu arada İkroşdan bahsediyorken diğer konularada değineyim biraz.
Maşallah konuşmamız çok düzeldi ve artık cümleler kurarak derdini çok güzel anlatıyor.
Geçen Yüsranın resmini çekiyordum " kadeşş anne bak resim çekoo" diyo:)))
Artık duygularını anlatabiliyo. Babaya yada bana sarılıp "çok şeviyomm" diyo."
10 a kadar gayet güzel kendi kendine sayabiliyor.
Kalem artık migimigi değil normal adını buldu:)) Anne "titap kalem vee, yazıcamm" diyo.
Geçen gün diyoki " anne babanne bana sütilaç (sütlaç) veriyoduu sende veee diyo:))
Kolbastıyı çok seviyoz. Kolbastı çıkınca "kobastı çıktııı" diye çığlık çığlığa bağırıyoruz. Kendi oynuyo sonra gelip kardeşinim elini tutuyo " kadeşş sende onaaa" diyo:))
Tam bir Yumurcak Tv hastasıyız, başka kanal açtırmıyor bize. "anne taçın yaçın, öcük böcük, gece bahçesi bide kelloğlan açç" diyo. Grup Şurup fanatiğiyiz.
Benim kremlerime tokalarıma, rujuma, roll-onuma ortak.
Ruju eline alıp dudaklarını gösterip "anne süüü" diyo. Kızım anneler sürer İkralar sürmez tamammı diyorum "tammam" diyo. Ama ben yokken rollonu alıp koltualtına hızlı hızlı sürerken yakalayıverdim bugün onu:))
En büyük zevkimizde benim topuklu ayakkabılarımı giymek. Evin içinde tıkır tıkır dolaşıyo ayakkabılarla. Benim herşeyime ortak ama ben kesinlikle onu tokasını takamam. Saçımda tokasını görünce "anne ikranın tokaa" diye saçımdan çekiştiriyo tokayı.Alana kadar saçımı başımı yoluyo cadı.
Oyuncaklarla oynama kavramımız artık tam olarak oturdu. Dışarı çıkarken bile bebeklerinden birini alıyor yanına. Akşamları "fatoş" bebekle yatıyor. Yatağa giderken "anne fatoşş vee" diyo.
Yatarken baba yada anneye sarılarak uyuyor normalde ama birkaç gündür ablalar tek başına uyur dedik tek başına uyumaya başladı. Arada "annee gee" diye çağırıyor ama ses vermezsem ısrar etmiyor.
Çişimizden rahatsızlık duyuyoruz, çiş yapınca "anne çiş paptım değiştir" diyor ama lazımlığa yapmayı henüz reddediyor. Bir iki başarısız tuvalet eğitimi denememiz oldu ama yakın zamanda ciddi olarak başlamamız lazım buna.
2 yaş sendromumuz elbetteki var ama şunu öğrendim ki kızarak, inatlaşarak yaptığı kötü birşeyden vazgeçiremiyorum, bilakis inada bindiği için daha çok yapıyo.
Anlayana kadar anlatıp "tammam" derse yapmıyo. Yani "tammam" diyene kadar anlatmak zorundayız yoksa çok hırçınlaşıyo.
Yüsra ile bu aralar niyeyse çok iyi değil arası. Her fırsatta bir tane indiriyo. Hatta geçen minik kuzunun yüzünü çizmiş sıpa. Bazen çok seviyo bazende ne düşünüyorsa artık şak diye vuruveriyo. Ama Yüsroşum büyüsün hepsinin intikamını alacak:))
Birde çığlık atma huyumuz var. Sevinince kızınca nasıl bir çığlık atıyor evi inletiyor. Minik kuzu Yüsroşta korkup ağlıyor tabi. Kaç kere çığlığıyla uykusundan uyandırdı kardeşini.
Hatta geçen olayı abarttı, Yüsra yatağında uyuyordu bizde İkrayla salondaydık. Kızım ses çıkarma kardeş uyuyor dedim. Bu oyuncaklarıyla ilgileniyor gibiydi. Birara ben birşeye dalmışken koşarak git Yüsranın yanına yatağını sallayıp "kadeşş kallkkk" diye bağır:))
Şimdi gülüyom ama ozaman gülememiştim tabi.
Ya işte böyle, birşekilde büyüyorlar.
Allah sağlık versin kuzularıma, kızsamda, sınırlarımı çok zorlasalarda zaman zaman, her halleri çok tatlı.

3 yorum:

tarkanın annişi dedi ki...

Vallaha bravo sana ben tek çocukla başaedemiyom sen iki küçük yumurcakla napıyosun bilmiyorum. Ama oda tatlı bi duygu birlikte resimlerine bakıyorumda ikisi de sarılmış sana ne güzel.

Oya dedi ki...

Allah kolaylığını veriyo diyoalrya öyle birşey herhalde:)) Şaka bir yana tabiki çok zor ama inanki bir okadarda güzel...

Belkıs dedi ki...

Ya Oya konuşmalarımız geldi aklıma yakın bir geçmişte geçen, "gene olmadı kesin bu iş, yoksa oldumu yaaa" şeklinde :) İnsan bu güzelliklerden sonra şu zaman mefhumunu çok daha iyi algılıyor.