22 Eylül 2010 Çarşamba

Dişçi koltuğuyla ilk tanışmamız...

Kızlarımın yaşları büyüdükçe ilklerimizde artmaya başlıyor. Ben kendi adıma konuşmalıyım ki, dişim ağrımadığı, çürümediği veya bir problem olmadığı sürece rutin kontrol için veya sadece genel temizlik için dişçiye gidenlerden değilim. Ama kızlarımın öyle olmasını istemiyorum. Dişçiye genel kontrol ve temizlik için küçük yaştan itibaren devamlı gitsinler istiyorum. Bu anlamda, küçük kardeşimiz dişsiz olduğu için :) (2 yaşta toplam 10 dişimiz var), İkrayı tuttum elinden götürdüm dişçiye. Tabi dişçimize Yüsranın sadece 10 dişi olduğunu söyleyerek nedenini sordum önce. Doktor olabilir, çocuklarda diş 3,5 yaşına kadar tamamlanabilir dedide biraz rahatladım.
Neyse gelelim ilk dişçi randevumuza. Canım kızım, dişçide tıpkı büyük bir insan gibiydi. Hiç sesini çıkarmadan dişçi koltuğumuza oturduk, dişlerimizde biraz lekelenmeler vardı onları hiç sesimiz çıkarmadan temizlettik, genel kontrolümüzü yaptırdık ve döndük. Diş temzilenirken o aletin çıkardığı matkap gibi sesten ben bile bu yaşımda korkarken, bebeğim hiç sesini çıkarmadan oturdu koltukta. Burdanda kocaman bir AFERİN büyü kuzuya...

2 yorum:

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Kıyamam yaa..
bende nefret ederim dişçiden ve o aletten.Son raddede giderim hep dişçiye.Ama kızları dişçiye götürmek sanırım onlarada kıyamam.Helal olsun sana da ikra'ya..

Belkıs dedi ki...

akıllı bücürüm benim çok iyi bişey yapmışsın oyaa