27 Temmuz 2009 Pazartesi

Biraz evden, biraz köyden resimlerle kızlar...

Dedesi bindirmiş Yüsrayı İkranın oyuncak bebek arabasına evde tur atıyorlar:))) Yüsranında keyfine diyecek yok ama:))

İkra hanımın haftaiçi bizi ziyarete geldi yine dükkana. Tam bir kek, çikolata canavarı. Baksanıza kek hemen bitmesin diye kağıdından başlamış yalanmaya:))

Aşağıdaki resimlerde haftasonu için gittiğimiz köyden. Kuzenlerle birlikte güzel bir haftasonu geçirdi kızlar...





22 Temmuz 2009 Çarşamba

Bensiz...




Bugün kuzular bensiz gezmelere gittiler.
Havanneyi, sevim ablayı, aylini ziyarete büyük amcanın yazlığına gittiler.
Giydirdim, çantalarını hazırladım, yiyeceklerini ayarladım ve öylece arkalarından bakakaldım. Elimde, giydirip dedelerinin kucağına verdikten sonra çektiğim resimlerle başbaşa, geldim işimin başına...

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Alın size haftasonu:))

Düğündü, kınaydı, İstanbuldu, köydü derken nihayet bir haftasonuda evimizde kalabildik. Sabah miskinlik yaptık diyemiycem çünkü kızlar sağolsun haftaiçi haftasonu dinlemeden hergün erkenden kalkıyorlar. Yine aynı saatte kalktık ama haftaiçi kısa tuttuğumuz dördümüzün yaptığı yatak keyfini bugün uzun tuttuk:)) Kahvaltı, kızların uykusu ve öğle yemeklerinden sonra attık kendimizi dışarıya. Sıcak olduğu için kapalı yerleri tercih ettik, alışveriş yaptık, dondurma yedik, eğlence merkezinde oynadık, yorulduk geldik eve. Yukarıda Yüsra benim hazırlanmamı beklerken sıkıntıdan ayakkabı bağıyla oynamaya başlamış:))) İkra hanımda babasıyla aşağıda bizi bekliyor.

Eve gelip çocuklar uykusunu alıp havada serinleyince hadi birde havuz keyfi yapalım dedik. Tekirdağa taşındık sahil kasabası diye, evin karşısında deniz, sitede havuz var ama biz doğru düzgün ne deniz ne havuz sezonunu açmıştık. İkra gerçi bir kere daha kuzenleri geldiğinde girmişti havuza buda ikinci sezon açılışı oldu yani:)) Ama bir çocuk bu kadarmı su kuşu olur. İndiğimizde saat biraz geç olmuştu, havada serinleşti, İkra havuzun içinde bir süre sonra titremeye başladı ama çıkarabilmek ne mümkün. Kızım çıkalım yine geliriz üşüdün diyoruz, üşümedimmm çıkmıycammm diye kendini yırttı. Sonunda abiler kızıyo falan diye ikna ettikde çıkarabildik kuzuyu. Yüsra kuzusu benim kucağımda ablayı izlemeyip etrafa gülücükler saçmakla meşguldu.

18 Temmuz 2009 Cumartesi

Pratik zekalı Türk annesi:)))


İkra ve Yüsra ile yalnız biryerlere gidersem eğer, yarıyolda İkra "anne yoyoldum" diye kucak istiyor. Ya ikna edip zar zor yürütüyordum edemezsemde kucağımda İkra ile bebek arabasını sürmeye çalışıyordum. Tabi kan ter içinde kalıyordum. Cumartesi günü alışveriş için markete girmemiz icap edince yukarıdaki gibi bir yol buldum:))) Üçümüzde mutlu mesut marketimize gidip alışverişimizi yaptık.
Niye ben daha önce düşünmemişim bunu yahu:)))

Hamarat kızım benim...


İkroşum şimdiden evin temizliğine el attı bana ölüm yok artık:))) Ben şüpürcemm anne dedi aldı elimden süpürgeyi. İnşallah büyüyüncede böyle hamarat olursun kuzum.

14 Temmuz 2009 Salı

8.ay kontrolümüz vardı

Bugün Yüsra hanımın 8. ay kontrolü vardı. Kilomuz 8.350, boyumuz 70,3 cm olmuş.
2 aylık duraklama döneminden sonra nihayet kilo almaya başlamışız.
Sağlığımız, neşemiz yerinde maşallah.
8. ayda neler yapıyoruz kısaca özetlersek; bu ay dönmeleri sürünerek emeklemeye döndü.
Artık yalnız bırakamıyoruz hanfendiyi, o kadar kısa zamanda bi yerden bi yere gidiyorki şaşıp kalıyoruz. Halının üstünde bırakıp mutfağa birşey almaya gidiyoruz, o 2 dk. süreçte koyduğumuz yerde kesinlikle bulamıyoruz. Ya koltuğun arasına girmiş oluyor, ya masanın altına girmiş oluyor, maşallah fıldır fıldırız yani:)))
Ba-baa, de-dee, a-baaa demeye başladı minik kuzu.
Asla yalnız kalmak istemiyor, yanında birisi olmazsa çığlığı basıyor.
Devamlı ilgi istiyor küçük prenses, ilgi çekmek içinde yapmadığı şakrabanlık kalmıyor:)))
Müzik sesi duyar duymaz alkışlamaya ve sallanmaya başlıyor, o kadar tatlı oluyorki yavrum benim yaa:)))
Yani çok şükür sağlıklıyız ve büyüyoruz...

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Düğünümüzü yaptık ama ahh İkra ahh...






İki gelin bir görümce:)))
Evett yukarıdaki resimlerdede görüldüğü üzere kardeşimin düğününü yaptık çok şükür. Düğün genel anlamda çok güzel, çok organizeli ve çok eğlenceli geçti. Ama benim için nasıl geçti diyorsaniz İkra sayesinde kabus gibi diyebilirim. İkra sanırım kalabalığın etkisi, üzerindeki fazla ilgi ve tabi babasının olmaması (dükkanı bırakamadığı ve düğünde Cuma günü olduğu için gelemedi) gibi nedenlerle kucağımdan inmedi, kimseye gitmedi, beni oynatmadı, kendi oynamadı yani yaka iğnesi gibi yakama bi yapıştı indirebilene aşkolsun. Ne babannesine, ne ananesine, ne dayılarına kimselere gitmedi, almak isteyen olunca ortalığı yıktı. Düğünde Yüsramın resmi bile yok çünkü resimleri bir düğün başında birde İkra uyuyunca yani düğün sonunda çekebildim. O esnalardada Yüsracığım uyuyordu. Düğün sırasında Yüsracık babannesinin kucağında müzik çaldıkça zıp zıp zıpladı, gülücükler saçtı, alkışlar yaptı ama ben İkrayla bütünleşmiş olduğum için çekemedim bu anları. Ah İkra ahh büyüyünce oku bunları, senin yüzünden son kardeşimin düğününde yabancı gibi masadan kalkamadım, sinir kübü bir şekilde düğünü tamamladım. Allahta 12 de uyududa son bir saatte biraz görümce gibi pistte salınabildim:))


Hani düğünde kucağımdan inmeyen cadı kızım İkra varya, düğünün ertesi günü anane ve dayılarla hep birlikte sahile indiğimizde yanıma bile gelmedi, şen şakrak dayısıyla kuzenleriyle oynadı. Gel kızım buraya dedikçe, " anneee oynuyomm gelmemmm" diye bağırdı. Zilli bu kız zilliii....

9 Temmuz 2009 Perşembe

Düğüncüyüz...

Yarın akşam ortanca dayımız Yılmaz'ın düğünü var yani düğüncüyüz yarın.
Yarınki düğünle birlikte bekar kardeş kalmıyor. 3 erkek kardeş birde ben hepimiz yuvamızı kurmuş oluyoruz hayırlısıyla.
Geçen sene Temmuzda küçük kardeşim Ozanı evlendirmiştik.
Ozanın düğünü tüm ailenin birarada olduğu son mutlu günümüzmüş meğer.
Geçen seneden bu seneye çok şey yaşadık, çok sıkıntılar çektik. Evimizin direğini babamızı kaybettik.
Ama işte derler ya ölümde Allahın emri düğünde...
Acımızı içimiz gömüp, burukta olsak en güzel şekilde yapmaya çalışacağız kardeşimin düğününü. Eminim babamda olsa aynı şeyi söylerdi.
Babam biliyorum yukarıdan bizi izliyorsun, belki arada hayatta olduğunda yaptığın gibi onu öyle yapın bunu böyle yapın bile diyorsun ama sesini duyuramıyorsun.
Sensiz hepimiz bocaladık düğüne hazırlanırken, herşeyi sen ayarlardın çünkü biz sadece sana uyardık ve herzamanda herşeyin dört dörtlük olurdu.
Senin yokluğun belli etti kendini, eşyalar son anda yetişti, evin tadilatı son anda bitti hep "babam olsaydı çoktan halletmişti bunları" dedik ama bizde elimizden geleni yaptık, senin istediğin gibi bir düğün yapabilmek için.
Annemi bir görseydin baba, sen hayattayken hiç karışmazdı ya birşeye meğer bilmediğinden değil sana çok güvendiğinden karışmazmış hiçbirşeye. Sen yokken nasılda organize etti herşeyi, nasılda yerini doldurup senin yaptığın gibi yapmaya çalıştı herşeyi.
Çok şükür tüm hazırlıklar bitti kına gecemizide yaptık ve yarın inşallah tıpkı sen hayattaymışın gibi kusursuz güzel bir düğün yapacağız ve bizimle gurur duyacaksın inşallah...

2 Temmuz 2009 Perşembe

İlk mimimizi aldık hadi hayırlısı bakalım:)))

Blok hayatımızdaki ilk mimimiz Tarkanın annesi Sibel den geldi. E kırmak olurmu cevaplayıverdim soruları
1- Kullandığım Parfüm : Parfüm kullanmıyorum ama Logona Pur Serisi Deo Spray kullanıyorum. Çok terleyen biri olarak çok memnunum.

2-Kullandığım Krem Logona Gül Özlü Krem

3- En Son Okuduğum 3 Kitap : Çocuklar olduğundan beri çocuk gelişimi ile ilgili kitaplar okuyorum, araştırıyorum. Anne Baba ve Çocuk - Haluk Yavuzer
Hoşgeldin Bebeğim - Senai Demirci

4-Son Aldığım 3 Ürün : İkraya dayısının düğünü için abiye bir elbise
Kendime kardeşimin düğünü için aldığım abiye bir kıyafet
Yüsraya ayakkabı

5- Seyrettiğim 3 Dizi : Yaprak Dökümü
Canım Ailem
Kurtlar Vadisi (ara sıra eşim sayesinde)

Evet bende güzel Ecenin annesi belkıs, blok arkadaşım sevgili nurgül ,
ve yeni blok sahibi arkadaşım Okanın annesi mübeccel i mimliyorum.