21 Mayıs 2009 Perşembe

Yüsra, Çiş ve Biz:))))

Nihayet uzunn uğraşlar sonucu idrar kültürü sonucumuzu aldıkta rahatladık.
Ay 10 gündür Yüsranın çişiyle yatıp kalkıyorum:)))
Dr. ilk tahlil istediğinde 2 gün idrarın poşete denk gelmesini bekledim. E devamlı evdede değilim, evde kaldığım süre zarfında o poşete çişi tutturacağım diye canım çıktı.
2 günün sonunda çok şükür çişimizi yaptık ve hemen hastaneye yetiştirdik. Fakat miktar azmış sadece kültüre yetermiş, idrar tahlili için ayrıca lazım dediler.
Akşam babasıyla poşeti takıp uyumadan çişini yapsında götürelim diye dört gözle bekledik ve nihayet yaptı.
Biz sanki organ nakli için organ yetiştiriyormuş gibi bir telaş ve aceleyle koşa koşa ikinci çişide hastaneye yetiştirdik:)))
2 gün sonra sonuç aldık fakat farklı idralardan olduğu için ikisinin sonucu farklı çıktı.
İdrar tahlili temiz, idrar kültüründe üreme göründü. Haydaa napıcaz şimdi derken, dr. "yeniden idrar getirin yeniden kültür yapalım dışardan bulaşmış olabilir" dedi.
Yine bizde bir çiş telaşıdır başladı yani.
İşten evde kaldığım kısıtlı süre içinde yine çişin poşete denk gelmesini beklemeye başladım. Çok şükür bu sefer 1,5 günde hallettik:))
Bugünde sonucu aldım ve şükür ki sayı 8.000 altında çıktı. Antibiyotiğe gerek yok dedi dr.
Bir çiş operasyonuda böylelikle iyi sonuçlandı yani:)))
Kız çocuğu annesi olmak çook güzel amaaa şu idrar tahlili almak yokmu, işte ozaman keşke erkek olsaydıda poşete denk geldi problemi yaşamasaydım demeden edemiyorsun yani.
6.ayda kilo almama meselesine gelince...Dr.hanımlada konuştuk bugün, büyük ihtimal bu olay Yüsra hanımın tembelliğinden kaynaklanıyor.
Biberonla ne verirsen ver içiyor ama ağzını açıp yemeği çinemeye gelince hanımefendi tembellik yapıyor.
Bir şekilde alışacak ek gıdalarada ama bizi zorlayacağa benziyor.

5 yorum:

Nurgül dedi ki...

Oyacığım çok geçmiş olsun. İşallah en kısa zamanda atlatır.
Annelik nekadar zor. Ben yazıyı okurken kendimi okadar kastım senin sıkıntını düşünemiyorum.
Ne garip değilmi her dönem anneye ihtiyaç var annenin sorumluluğu bitmiyor.
Küçüksün-büyürken
Evlenirken(ele giderken) manevi destek
Çocuğun olduğunda-güveneceğin tek insan.
Her yaşta hastalandığında
Enbüyük sorunlarda
Nasıl bir duygu bilmiyoum ama boşuna CENNET ANNELERİN AYAĞININ ALTINDA denmemiş.

Belkıs dedi ki...

Jinekolog dr ünvanından sonra pedagog ünvanı alacak insanım ben ya; benden başka anlayan yok :)) Şaka bi yana sevindim bişeycikler çıkmadığına tekrarını yaşatmayın inşallah.

Oya dedi ki...

Nurgülcüğüm teşekkür ederim canım. Anneye ihtiyaç herzaman oluyor olmazmı. Ana gibi yar, bağdat gibi diyar olmazmış:))Allah en kısa zamanda sanada yaşatsın bu duyguyu inşallah.
Belkısım ahada "iyi aman" demiyom "demiştin" diyomm:))Saolasın, hiçbirimize yaşatmasın canım. Onların kılına zarar gelse biz dokuz doğuruyoruz. Ya bide şu var insan dışarıdan bakınca bişi çıkmayacağını anlıyor ama kendi çocuğu işin içine girince ne olursa olsun panik oluyor. Annelik işte böyle bişi herhal...

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Oyacım çok geçmiş olsun canım.Ahanda bir dene daha çiş mağduru.Bizde çok çekiyoruz şu poşet olayından.Bizimde Damla da sorun vardı.Çok şükür ki en son tahlilde bişi çıkmadı.Ama ara ara yaptırmamız lazımmış.Allah kolaylığını veriyor yada biz alışıyoz.Yalnız şunu söyliyeyim yürümeye başladılar mı daha kolay alınıyor çiş.Bir de poşeti takmadan önce güzelce batikonlu suyla sil emi gerçi bir daha tekrarlanmasın ama aklında olsun diye söylüyorum o zaman daha net sonuç alınıyor.Tekrar geçmiş olsun canım.Öpüyorum seni ve kızları.

Oya dedi ki...

Saol dileciğim ya,inşallah birdaha yaşamayız bu tecrübeyi. Batikonu söylememişti dr sadece temiz olsun takarken demişti. Batikonlu su aklımda olsun, nezaman tekrar gerekeceği hi.ç belli olmaz. Bende seni ve yumoşları öpüyorum canım