18 Mayıs 2009 Pazartesi

Havanne'yi ziyaret...

Bu pazar günü eşimin babannesi, ikroşumun "havanne" (hava ninenin ikracası) sini ziyarete gittik. Bizi görünce çok mutlu oldu, öptü kokladı çocukları.
Nasılsın babanne dediğimizde "bizim iyiliğimizden nolucak işte bu kadar" desede, Allah bizede yaşlanınca onun gibi sağlıklı güzel bir yaşlılık nasip etsin.
Çok tatlısın havanne seni seviyoruz...

Evett uzun uğraşlar sonucu pazar gezmemiz için hazırlandık.
İkra giyinir giyinmez evde zaman kaybetmemek için babasıyla dışarı çıkıp bizi dışarda beklerken, Yüsra hazırlandıktan sonra ananesiyle poz vermeyi ihmal etmedi.

6 yorum:

Belkıs dedi ki...

Ben bu Havanneyi çok sevdim bilginize :)

Nurgül dedi ki...

Oyacım ne iyi yapmışsınız nasıl sevindi nasıl dua etti kim bilir. İhtiyarlar çoook tatlıar bayılıyorum onlara oturup uzun uzun anılarını dinleyeceksin. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Manevi olarak var olduklarını bilmek bile çok güzel..
Bu arada Yüsranın bakışlara byıldım. İkra kucakta 'Noluyo yaabiri bişey anlatsın' der gibi. Maşallah bu ne güzellik yarabbi...

Oya dedi ki...

Tatlıdır bizim havannemiz. Ay bu arada ikra havanne dediğinden beri bizde havanne diyoruz:)) Ah ne güzel anılar var havannemizde bi dinleseniz. Hele dede ile nasıl bakıştıklarını, nasıl sözleşip kaçtıklarını bir anlatıyor dinlemeye doyamazsınız. Dede de rahmetli çok yakışıklıydı. Bulmuş yakışıklı adamı kaçıvermiş havannemiz:)) Sen çok yaşa havanne yazarken bile tebessüm ettirdin valla:))

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Oyacım bizim babaannemizde Bodrum da yaşıyor.Her zaman göremiyoruz.Ama gidince o kadar mutlu oluyor ki.Yaşlıları sevindirmek lazım dimi.Bu arada Yüsra maşallah çok tatlı olmuş.İkra zaten harika.Sevgiler canım.

Nurgül dedi ki...

Hava annede çok güzel yaşlı hali bile nur yüzlü maşallah. Sizi görünce kıskandım valla bu akşam gidip dedemi göreceğim. Ben ihtiyarlara bayılıyorum bıraksınlar beni saatlerce konuşalım... Hemencecik sohpet ederken yorulup uykuları geliyor :(
Geçen gün ihtiyarların huysuzluk bile yaparken sevimliliğinden bahsederken anneme İŞALLAH SİZDE OKADAR yaşlanır o yaşın tadını çıartırsınız dedim küstü bana :(

Oya dedi ki...

Nurgülcüğüm annen çok hoş:)) Bir türlü yaşlılığı üzerlerine konduramıyorlar:)) Evet canım yaşlılarla sohbet gerçekten zevkli. Ama bizim babannemizin anlatırken hiç uykusu gelmez, sabaha kadar otursak sabaha kadar sohbet eder:))