28 Eylül 2010 Salı

Şimdi kreşli oldukk...

Başladık, başlayacaktık derken nihayet bugün itibariyle kreşimize başladık. Aslında Ekim 1 de başlatalım diye düşünüyorduk ama dün görüşme yaptığımız kreş sahibi yarın başlasın 3 günde bizden olsun deyince 3 gün erken başlamış olduk:))
İlk günümüz çok iyiydi. Aslında herşey zamanla ve yaşla ilgili sanırım. İkra zaten dışa dönük ve aktif bir çocuktu herzaman. Kreş fikri ortaya atıldığından beride nezaman gideceğim, ben büyüdüm artık okula gitmek istiyorum demeye başlamıştı. Dün görüşmeye gittiğimizde bile hemen oyun oynayan çocukların arasna karışıvermişti ve eve gitmek istememişti. Onun için bu sabah açıkcası ilk gün olmasına rağmen rahattım. Sabah bıraktığımda sende beni izleyecekmisin anne diye sordu, hayır kızım benim işlerim var üğlen gelip seni alacağım deyincede peki işlerini bitir gel dedi ve diğer çocukların arasına karıştı. Yarım gün olduğu için öğlen 13.00 gibi almaya gittik İkrayı. Gittiğimizde hava güzel olduğu için bahçedelerdi. Bizi görünce koşarak geldi, sarıldı ama hadi eve gidiyoruz deyince ben biraz daha kalmak istiyorum dedi. Yarın yine geleceğiz diye ikna ederek eve getirdik. Öğretmeni maşallah şaşılacak kadar çabuk uyum sağladı, yemeğini yedi, faaliyetlere katıldı ve sizi aramadı hiç dedi. Maşallah kuzuma. İlk yaptığı resmi panoya asmışlar. Elimden tutup hemen panodaki yaptığı resmi gösterdi. Çok güzel, çok gurur vericiydi. İnşallah tüm okul hayatın bugünkü gibi güzel geçsin bebeğim. Seni çok seviyorum kuzucuğum...

22 Eylül 2010 Çarşamba

Dişçi koltuğuyla ilk tanışmamız...

Kızlarımın yaşları büyüdükçe ilklerimizde artmaya başlıyor. Ben kendi adıma konuşmalıyım ki, dişim ağrımadığı, çürümediği veya bir problem olmadığı sürece rutin kontrol için veya sadece genel temizlik için dişçiye gidenlerden değilim. Ama kızlarımın öyle olmasını istemiyorum. Dişçiye genel kontrol ve temizlik için küçük yaştan itibaren devamlı gitsinler istiyorum. Bu anlamda, küçük kardeşimiz dişsiz olduğu için :) (2 yaşta toplam 10 dişimiz var), İkrayı tuttum elinden götürdüm dişçiye. Tabi dişçimize Yüsranın sadece 10 dişi olduğunu söyleyerek nedenini sordum önce. Doktor olabilir, çocuklarda diş 3,5 yaşına kadar tamamlanabilir dedide biraz rahatladım.
Neyse gelelim ilk dişçi randevumuza. Canım kızım, dişçide tıpkı büyük bir insan gibiydi. Hiç sesini çıkarmadan dişçi koltuğumuza oturduk, dişlerimizde biraz lekelenmeler vardı onları hiç sesimiz çıkarmadan temizlettik, genel kontrolümüzü yaptırdık ve döndük. Diş temzilenirken o aletin çıkardığı matkap gibi sesten ben bile bu yaşımda korkarken, bebeğim hiç sesini çıkarmadan oturdu koltukta. Burdanda kocaman bir AFERİN büyü kuzuya...

13 Eylül 2010 Pazartesi

Kovanından bal yemek...

Bayramda köye gittiğimizde, kuzularım kendi ballarını elleriyle kovanlarında çıkartıp, peteğinden tazecik yeme şansına kavuştular. Dedemiz köyde kaldığı sürede arıcılığa merak sarınca, petek bozma mevsimide bayrama denk gelince, büyük kuzuyla küçük kuzu kendi elceğizleriyle kovanlarından çıkardıkları mis gibi yüzde yüz organik balı bolca yiyip bolcada yanlarında İstanbula getirdiler.